Club Rotary Bucuresti Curtea Veche

Fondat 1998

“Ateneul Român – generația următoare” – parteneriat Filarmonica “George Enescu” și Clubul Rotary București Curtea Veche

Filarmonica “George Enescu” și Clubul Rotary București “Curtea Veche”, sub genericul “Ateneul Român – generația următoare”, în cadrul unui parteneriat semnat în anul 2014, întreprind de acțiuni comune în scopul promovării culturii muzicale și generale a tinerilor din învățământul preuniversitar și universitar din București și din țară, respectul față de profesionalism și performanță, precum și la realizarea de acțiuni care să contribuie la sprijinirea procesului educativ în general.

In cadrul acestui parteneriat sunt urmărite și alte acțiuni comune puse în scopul promovării culturii. Primul pas a fost facut prin demararea proiectului “Am fost și eu la Ateneu”, initiațivă ce presupune posibilitatea unor grupuri de tineri de a asista la repetiția generală a orchestrei filarmonicii, interacțiunea cu muzicienii, prezentarea instrumentelor și a orchestrei, vizita în clădirea Ateneului, descifrarea simbolurilor culturale prezente în arhitectura și decorațiile interioare și exterioare. Prilej de îmbogățire a cunoștințelor muzicale și culturale, proiectul s-a bucurat pâna acum de aprecierea a peste 150 de elevi și cadre didactice de la licee din București. În coordonarea colegului de club Ion Iosif Prunner, dirijorul corului filarmonicii, elevii au avut ocazia să cunoască viața mai puțin văzută a orchestrei, precum și modul în care se pregătesc concertele.

Vizitele au loc în fiecare zi de joi, începand cu ora 11:00 și se adresează tuturor elevilor din clasele gimnaziale și liceale, din București și din țară. Cei interesați de această oportunitate se pot adresa clubului nostru.

Service above self