Club Rotary Bucuresti Curtea Veche

Fondat 1998

CURTEA VECHE de CALCULATOARE – Jurnal de film

Ziua de 20 iunie se anunta una obisnuita. Inceputa sub auspiciile aceluiasi cer acoperit, ce ne-a furat speranta verii  pentru toata luna lui ciresar, dupaamiaza ultimei zile de scoala avea sa se transforme radical pentru comunitatea din satul Garlita, judetul Constanta [imagini alb-negru].

La primele ore ale diminetii un autoturism utilitar strabatea Capitala sub o burnita marunta [prim plan].  Punctul de plecare se afla in zona Pipera si este ora la care incepe agitatia cotidiana a marelui oras. Timp de un sfert de ora mai multi barbati cara febril cutii cu o incarcatura greu de ghicit [panoramare]. Delicatetea cu care sunt manuite poverile arata ca este vorba de un continut fragil.  Masina se pune in miscare anevoios. Urmeaza traseul incalcit al unor stradute ce conduc spre cunoscuta autostrada, zisa si “a soarelui”. Oricine ar fi ridicat privirea spre plafonul gros de nori ar fi zambit [unghi oblic].

Drumul strabate Baraganul spre orasul Calarasi, apoi se lasa brusc spre lunca Dunarii. Se ajunge la bacul pompos denumit ferry boat[plan general]. Traversarea nu dureaza mult, dar asteptarea devine chinuitoare cand vezi sirul de masini in asteptare. Te uiti la numerele de inmatriculare si ramai confuz: Bulgaria, Ucraina, Moldova. Ici, colo cate o masina din Ialomita, Calarasi sau Constanta. Sa ne pregatim pasapoartele?[zoom]    In fine, dupa aproape o ora debarcam la Ostrov si ne continuam drumul pe langa albia batranului Danubius. La Dervent drumul coteste neanuntat spre dreapta. Inca 6 km prin satele insirate pe malurile lacului Bugeac si ajungem in satul Garlita. Aici un impresionant comitet de primire ne ajuta sa descarcam masina si sa pregatim teatrul de operatiuni [gross plan]. 

Dupa sase ore de munca intensa, presarata pe alocuri cu placinte dobrogene si multa dispozitie, ne declaram satisfacuti. Treaba pentru care ne pusesem pe drum fusese dusa la bun sfarsit. Rand pe rand, primarul, un senator local, directoarea scolii, preotul din sat si alte notabilitati ne viziteaza, ne multumesc si ne promit sprijinul pe mai departe [traveling]. Ramane sa ne revedem la toamna, cand scoala se va bucura de rodul stradaniilor noastre, iar biserica din sat va fi sfiintita [panoramare].

Cerul s-a mai luminat, iar drumul de intoarcere pare mult mai usor.

Sinoptic

Regia: Rotary [Intre paranteze se afla indicatiile regizorale]

Distributia: RC Bucuresti – Curtea Veche

RC Romford (Marea Britanie)

RC Constanta – Yachting

Intriga: 20 de calculatoare si perifericele aferente, o imprimanta                                           multifunctionala, un router si toate elementele de conectica sunt integrate intr-o retea ce a fost donata unei scoli din zona rurala.

Reteta financiara: echipamentele, softurile si licentele aferente sunt estimate la circa 30.000 Euro

Publicul tinta: elevii scolii generale din satul Garlita si competentele lor digitale

Coloana sonora: rotopercutor, clesti de sertizat, bormasina, voci vesele

Post scriptum: ulterior membrii clubului au donat bibliotecii scolii din Garlita un numar de 527 de titluri, cuprinzand 544 de volume ce insumeaza peste 80 de mii de pagini de literatura pentru copiii de varsta scolara

Service above self