Club Rotary Bucuresti Curtea Veche

Fondat 1998

Proiectul Micii Mesteri Mari

Subscriind crezului miscarii Rotary “a servi mai presus de sine”, clubul Bucuresti “Curtea Veche” isi deruleaza proiectele sale in slujba comunitatii. Principalele directii de actiune au fost reprezentate de educatie si cultura, sanatate, ajutorarea comunitatilor defavorizate, promovarea principiilor rotariene in randul tinerei generatii. In anul rotarian2017 – 2018 a fost identificat un potential proiect ce poate servi concomitent mai multor interese ale comunitatii.

In satul Valea Danului, din judetul Arges, traieste un mester popular ce a dusstiinta prelucrarii lemnului la nivel de maiestrie artistica. Recunoscut pe plan local, national si international ca un autentic pastrator de traditie si mestesug, domnul Gherasimescu doreste sa-si tranfere cunostintele tinerei generatii. Pentru asta are nevoie de un atelier in care tinerii ucenici sa deprinda tainele mesterului amintit.

Realizarea proiectului ar contribui la sprijinul comunitatii locale prin patru dimensiuni:
salvarea patrimoniului traditiiilor populare (in prezent pe cale de disparitie);

– componenta educativa a tinerei generatii (copiii vor petrece timpul liber intr-un mod
supravegheat, deprinzand abilitati si cunostinte ce le pot fi de folos in viitor);

– economica (cei mai buni dintre ucenici vor avea sansa sa-si castige veniturile din
practicarea acestei meserii – inclusiv in cadrul unei fabrici de mobila din localitate);

– turistica ( atelierul s-ar putea constitui intr-un punct de atractie pe harta unui itinerariu ce ar cuprinde orasul Curtea de Arges, barajul Vidraru, cetatea Poenari, Transfagarasanul. Impreuna cu primaria din localitate a fost identificat un spatiu pe care clubul Rotary Bucuresti – Curtea Veche l-a compartimentat, amenajat si dotat cu scopul de a asigura conditiile optime pentru functionarea atelierului. Inaugurarea a avut loc in ziua de 23 martie 2019. La eveniment au participat peste 150 de invitati reprezentand comunitatea locala, membri ai cluburilor Rotary implicate in proiect, reprezentanti ai presei locale si oaspeti din afara localitatii. Proiectul a costat 15.000 euro si s-a derulat cu ajutorul cluburilor Rotary din Romford (Marea Britanie) si Schaffhausen (Elvetia), solicitand peste 200 ore de voluntariat din partea membrilor.

2017 – Valea Danului, jud. Argeș – Cladirea în care va funcționa atelierul renovat și dotat în cadrul proiectului Micii meșteri mari
Noiembrie 2017 – prima vizită la Valea Danului, jud. Argeș
2018 – echipa proiectului Micii meșteri mari în vizită la Valea Danului

Interior in timpul lucrarilor de amenajare.

Imagini de la inaugurarea Centrului Micii Mesteri Mari – martie 2019

Service above self