Club Rotary Bucuresti Curtea Veche

Fondat 1998

Protejăm natura

6 noiembrie 2021 – Parcul Natural Văcărești, București

Pe data de 6 noiembrie 2021, Clubul Rotary București „Curtea Veche” împreună cu Rotaract și Interact patronate de același club și un membru al clubului Rotary București „Atheneum” și-au reunit forțele într-o acține comună. În spiritul prieteniei și al iubirii față de natură, având și deschiderea personalului care se ocupă de buna organizare a administrarii Parcului Natural Văcărești a avut loc o acțiune comună ce a presupus:

Toaletarea puieților plantați pe taluzul estic al Parcului Natural Văcărești (această acțiune a presupus identificarea îngrijirea/ pregătirea pentru iarnă a puieților de copaci prin curățarea buruienilor și adăugarea unui arac pentru susținere).
curățenia în cuveta lacului din Parcul Natural Văcărești.

La întreaga acțiune au participat 53 de persoane, s-au curățat aproximativ 300 m de taluz și s-au recoltat 3 saci de deșeuri. După finalizarea acțiunii de voluntariat, toți participanții au luat prânzul sub forma unui picnic în interiorul parcului.

De asemenea, finalul acțiunii a presupus o plimbare ghidată prin parc cu rol de relaxare dar și de identificare a noilor oportunități de implicare și ajutor din partea voluntarilor.
Pentru că iubim natura ne-am dorit să fim parte în continuare din echipa de ajutor a celor din Parcul Natural Văcărești, prin urmare am vorbit de planuri și acțiuni noi de susținere a naturii.

Protejăm natura

27 noiembrie 2021 – Parcul Natural Văcărești, București

Tot în contextul angajamentului de a proteja natura, pe data de 27 noiembrie 2021 a avut loc a doua acțiune care s-a desfășurat în Parcul Natural Văcărești din București.  Acțiunea a vizat plantarea al unui număr de aproximativ 800 de puieți de copaci (stejari, arțari și tei) în partea de est a taluzului parcului.

 

La eveniment au participat un număr de 32 de persoane, membrii ai clubului Rotary București „Curtea Veche”, un membru al clubului Rotary București Cișmigiu și domnul Ambasador, Arthur Mattli, membru al clubului Rotary din Berna (Eveția).

 

Toamna tărzie și dorința noastră de a face lumea din jurul nostru mai bună ne-a reunit în această acțiune, ne-a făcut mai implicați în ceea ce ne-am propus și am legat noi prietenii- nu numai între noi oamenii dar și între natură și oameni. 

Prin ceea ce am realizat considerăm că am contribuit la un viitor mai bun și avem speranța că într-o zi ne vom bucura din nou împreună  la umbra unuia dintre acești copaci proaspăt plantați.

Service above self